Tutireceptek.hu fejléc

Mazsolás, diós fánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg mazsola
Fél dl rum
10 dkg dió
8 dkg margarin
15 dkg finomliszt
3 tojás
1,5 l olaj a sütéshez
Vaníliás porcukor a szóráshoz

Elkészítés:
A mazsolát forró vízben megmossuk, jól lecsepegtetjük, és beáztatjuk a rumba. A diót durvára vágjuk.
Elkészítés: Felforralunk 2,5 dl vizet a margarinnal és 1 csipet sóval, egyszerre beleszórjuk a lisztet, és erős tűzön addig keverjük-főzzük, amíg a tészta elválik az edény falától, azaz képviselőfánk-tésztát készítünk. Lapostányérra simítjuk, hogy minél hamarabb kihűljön, majd keverőtálba tesszük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és a robotgép spirál-betétjével habosra keverjük. A mazsolát leszűrjük, és a dióval együtt beledolgozzuk a masszába. Az olajat nagyobb lábasba öntjük, felforrósítjuk. Két kiskanál segítségével diónyi adagokat szaggatunk ki a tésztából, és egyenesen az olajba tesszük. Mérsékelt, szelíd tűzön (hogy belül is átsüljenek), 12-15 darabonként kisütjük őket. Papírkendőre szedve felitatjuk róluk a fölösleges zsiradékot, még melegen megszórjuk vaníliás (vagy kakaós) porcukorral, és tálra halmozva langymelegen kínáljuk.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvás-mazsolás sütemény » Mandulás-mazsolás sütemény » Mazsolás-currys csirke » Mazsolás tallér
» Mazsolás sült pulykamell » Mazsolás vanílialeves » Mazsolás krémtúró » Mazsolás keksz 1
» Szőlős-mazsolás muffin » Mazsolás kakaótorta » Habos-mazsolás túrótorta » Mazsolás cifra kalács
» Túrós-mazsolás szelet » Mazsolás palacsinta » Mazsolás-currys rizs » Mazsolás hurka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.