| Hagyományos gyümölcstorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 4 tojás 18 dkg cukor 14 dkg liszt 10 dkg margarin Forma kikenéséhez: margarin zsemlemorzsa Tetejére: baracklekvár gyümölcs szeletek 1 cs. gyümölcskocsonya vagy zselatin Elkészítés: A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és a felolvasztott, de nem forró margarinnal, hozzáadjuk a lisztet, majd összeforgatjuk a kemény habbá vert fehérjével. Kivajazott, morzsázott formába töltjük, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (kb. 15-20 perc). Ha megsült, a formában pihentetjük 10 percig, majd kifordítjuk, rácsra tesszük. A tetejét megkenjük baracklekvárral, rárakjuk a gyümölcsöket, lelocsoljuk a gyümölcskocsonyával, fogyasztásig hűtőben pihentetjük. Jó étvágyat! Tanácsok: A legjobb friss idénygyümölcsökből, de konzervből, fagyasztott gyümölcsökkel is nagyon finom. Bármilyen, a gyümölcsökkel harmonizáló lekvárral megkenhetjük a tésztát. Ha nem sikerült szépre a gyümölcsdíszítés, zseletin helyett tehetünk rá pudingot. A gyümölcskocsonyát/zselatint mindig a csomagoláson leírt módon készítsük. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: vivinono Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |