| Étcsokoládés karamellöntet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 csésze cukor kevés víz 1 csésze tejszín 1 tábla étcsokoládé 5 dkg margarin v. vaj 1 csipet cukor Elkészítés: A vízben addig keverem tűz felett a cukrot még el nem olvad. Utána hagyom, hogy sötét karamell legyen belőle, ilyenkor már nem szabad keverni, mert a cukor visszakristályosodik. Ha kész a karamell, vegyük le a tűzhelyről, és öntsük hozzá a tejszín nagy részét. Tűzre visszatéve adjuk hozzá az apróra tördelt étcsokit és a margarint. Lassú lángon addig keverd amég homogén nem lesz. A maradék kortynyi tejszínt a végén add hozzá. Mennyei manna! Tanácsok: Mikor a hideg tejszínt a forró karamellhez öntöd vigyázz, mert sercegni, köpködni fog! Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: sok kcal Szénhidráttartalom: sok gramm A receptet beküldte: Dorothy9 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |