Tutireceptek.hu fejléc

Étcsokoládés karamellöntet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 csésze cukor
kevés víz
1 csésze tejszín
1 tábla étcsokoládé
5 dkg margarin v. vaj
1 csipet cukor

Elkészítés:
A vízben addig keverem tűz felett a cukrot még el nem olvad. Utána hagyom, hogy sötét karamell legyen belőle, ilyenkor már nem szabad keverni, mert a cukor visszakristályosodik. Ha kész a karamell, vegyük le a tűzhelyről, és öntsük hozzá a tejszín nagy részét. Tűzre visszatéve adjuk hozzá az apróra tördelt étcsokit és a margarint. Lassú lángon addig keverd amég homogén nem lesz. A maradék kortynyi tejszínt a végén add hozzá. Mennyei manna!

Tanácsok:
Mikor a hideg tejszínt a forró karamellhez öntöd vigyázz, mert sercegni, köpködni fog!

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: sok kcal
Szénhidráttartalom: sok gramm

A receptet beküldte: Dorothy9


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás batyu » Meggyes piskóta2 » Vendégvarázsló ananászos süti » Habos piskóta
» Rakott piskóta » Citromhabos süti mikróban » Zseniális zserbó » Gesztenye torta (kókuszos)
» Duett édesség » Babapiskótás finomság » Ananászos répatorta » Kókuszos Habtekercs
» Házi karamella » Felhőtészta » Reggeli sütemény » Diós Csiga Andi módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.