Tutireceptek.hu fejléc

Márványsajtos burgonya krém leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg burgonya
2 szál zellerszár
5 dkg póréhagyma
1 dl tejszín
5 dkg márvány sajt

Elkészítés:
A burgonyát, a zellert és a póréhagymát nagyjából egyforma darabokra várjuk. Sós vízben feltesszük főni, és ha minden zöldség megfőtt, akkor az egészet összeturmixoljuk. Tejszínnel dúsítjuk, fehérborssal ízesítjük. Ha ezután túlságosan sűrű, 1 dl vízzel még fel lehet higítani. Tálaláskor morzsoljuk a forró leves közepére a márványsajtot. Nagyon finom.


A receptet beküldte: virgo

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Őszibarack-krémleves 1 » Cukkini krémleves » Alma, burgonyával » Zellerkrémleves egyszerűen
» Különleges gombaleves » Újburgonyás egytál » Falusi egresleves » Rizses citromleves
» Spenótos csicserikrémleves » Fokhagymás sajtkrémleves » Galyasági korhelyleves » Káposztaleves tojással
» Joghurtos málnaleves » Fokhagymás camembert-leves » Hasselback burgonya * » Farsangi sajtleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.