| Marhapörkölt Imre gusztusa szerint v1.0 receptHúsételek Hozzávalók: 2 kg marhadagadó (korábban lábszárból csináltam, de ez copákosabb, és még jobb ízű) 20 dkg kockára vágott füstölt nyers disznótarja 10 dkg disznózsír 3-4 kávéskanál szinező pirospaprika 3-4 közepes vöröshagyma 1-2 gerezd fokhagyma 2-3 karikára vágott bácskai paprika 1-2 paradicsom ízlés szerint kevés őrölt majoránna kevés só (vigyázz, a füstölt tarja sós!!!) 0,5 l száraz vörösbor a pörkölthöz 0,5 l száraz fehérbor a laza fröccshöz 0,5 l szénsavas ásványvíz a laza fröccshöz Elkészítés: A dagadót 2 cm élhosszúságú kockákra nyiszálom. A veres- és fokhagymát külön-külön apróra vágom, majd a disznózsírt és a vereshagymát egy megfelelő méretű lábosba téve, elkezdek hagymát dinsztelni. Amikor üveges, hozzáteszem a fokhagymát és a majoránnát, és azonnal kikapcsolom alatta fűtést. Kicsikét kevergetem, hogy az ízek összeérjenek. Belévetem a marhadagadót és a disznótarját. Összekeverem (mivel ez eddig 'piszkos' munka volt, mosom kezeimet). (most jön a Laza fröccs:))) A húskeveréket megpaprikázom, és visszateszem pörkölődni. Néhányszor megkavarom, majd felöntöm a fél liter vörösborral. Lefedem, hadd rotyogjon. (Laza fröccs:))) Úgy tíz perc múlva megkóstolom, és némi sóval ízesítem. Beledobálom a zöldpaprikát, a durvára vágott paradicsomot, megkeverem és lefödve hagyom tovább főni. (Laza fröccs:))) Ha a pörkölt leve fogytán van, némi vízzel, de ha még maradt a butelkában, vörösborral pótolom. Kb. 2 óra múlva kész. (közben Laza fröccs:((( - a fehér bor meg fogytán) Tanácsok: Imre gusztusa a tarhonyát kívánja leginkább hozzá. De nem rossz nokedlivel sem. Jó étvágyat! Minden észrevételt, hozzászólást, esetleges kiegészítést köszönettel fogad: Imre Elkészítési idő: 180 perc Kalóriatartalom: sok kcal Szénhidráttartalom: átlagos gramm Zsírtartalom: átlagos gramm A receptet beküldte: szimre Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |