| Marhahús sült zöldségekkel (kínai) receptHúsételek Hozzávalók: 4 főre 45 dkg marhahús (hátszín, fehérpecsenye) 1 brokkoli 2 ek növényi olaj 1 vöröshagyma 2 szál szárzeller 25 dkg cukorborsó 5 dkg konzerv bambuszrügy 22 dkg gomba 1-2 ek osztrigaszósz só A páchoz 1 ek kínai rizsbor csipet fehérbors só 1 ek világos szójaszósz 1/2 tk szezámolaj (étolaj is jó) Elkészítés: 1. A pácohoz a hozzávalókat összekeverjük 2. A húst vékony csíkokra vágjuk és beleforgatjuk a pácba. 20 percig állni hagyjuk. 3. Egy lábasban vizet forralunk és fél percre beledobjuk a rózsáira szétszedett brokkolit. Kiszedjük, lecsepegtetjük és félretesszük. 4. Egy wokban vagy mély serpenyőben 1-2 evőkanál olajat felhevítünk és megsütjük benne a marhahúst. Kivesszük és ezt is félretesszük. 5. A wokban ismét egy kevés olajat felmelegítünk és 1 percig kevergetjük-rázzuk benne a nagyobb kockákra felvágott hagymát. 6. Hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt szárzellert és a brokkolit és további 2 percig sütjük. 7. Most a cukorborsó, a gomba és a bambuszrügy következik. 1-2 percig rázogatjuk ezt is. 8. Hozzáadjuk a marhahúst, az osztrigaszószt és sóval ízesítjük. Tanácsok: én jázmin rizzsel tálalom A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |