| Marcipán szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg ráma 25 dkg daráltkeksz 20 dkg kókuszreszelék 30 dkg kristálycukor 1 db keserűmandula aroma tortabevonó Elkészítés: Elkészítése: 9 evőkanál vizet a 30 dkg cukorral felforraljuk, tűzről levéve belekeverjük a 25 dkg rámát. A darált kekszet a kókuszreszelékkel összekeverjük. Az eddig elkészített anyagokat összegyúrjuk, majd ketté választjuk. Az egyik felét 3 evőkanál kakaóval összedolgozzuk, a másik felét keserűmandula aromával összedolgozzuk. A tepsit kivajazzuk és a kakaós masszával kézzel kinyújtjuk. Majd utána a keserűmandulás részt az előző rétegre kinyújtjuk. Majd csokimázzal leöntjük. Ha van gyümölcs (pl. meggy) azzal díszíthetjük a csokimáz ráöntése előtt. Tanácsok: Nagyon szép tud lenni, ha kicsit köröket vágunk ki, és csokoládémázzal nem bevonjuk, csak a fakanálról rácsurgatjuk Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: Puppi04 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |