| Mandulás sült sajt ribizlipürével receptEgytálételek Hozzávalók: 4 doboz camembert sajt, 1 tojás, 3 evőkanál tej, 1 evőkanál liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg mandulaforgács, olaj a sütéshez; a ribizlipüréhez: 40 dkg ribizli, 1 dl rosé bor, 4 dkg cukor, 3 bazsalikomlevél Elkészítés: A ribizlit megmossuk, és villa segítségével leszemezzük. A ribizli felét a borral, a cukorral és a bazsalikomlevelekkel 2 dl vízben 15 percig főzzük, majd átpasszírozzuk. Az átpasszírozott pürét visszatesszük főni, beleszórjuk a megmaradt ribizliszemeket, egyet forralunk rajta, és félretesszük. A tojást felverjük, hozzáöntjük a tejet. A sajtokat szeletekre vágjuk, megforgatjuk lisztben, tejjel felvert tojásban, zsemlemorzsában, majd újból visszatesszük a tojásba. Végül mandulaforgácsba hempergetjük, óvatosan rányomkodjuk, és 10 percre hűtőszekrénybe tesszük. Az olajat felhevítjük, és a sajtok mindkét oldalt pirosra sütjük. Amikor kész, papírtörlőre tesszük, hogy felitassuk róla a fölösleges zsiradékot. A rántott sajtszeleteket tányérra tesszük, forró ribizlipürével, és tetszés szerint készített friss salátával, párolt rizzsel vagy burgonyapürével kínáljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |