Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás sült sajt ribizlipürével recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 doboz camembert sajt,
1 tojás,
3 evőkanál tej,
1 evőkanál liszt,
10 dkg zsemlemorzsa,
10 dkg mandulaforgács,
olaj a sütéshez;

a ribizlipüréhez:

40 dkg ribizli,
1 dl rosé bor,
4 dkg cukor,
3 bazsalikomlevél

Elkészítés:
A ribizlit megmossuk, és villa segítségével leszemezzük. A ribizli felét a borral, a cukorral és a bazsalikomlevelekkel 2 dl vízben 15 percig főzzük, majd átpasszírozzuk. Az átpasszírozott pürét visszatesszük főni, beleszórjuk a megmaradt ribizliszemeket, egyet forralunk rajta, és félretesszük. A tojást felverjük, hozzáöntjük a tejet. A sajtokat szeletekre vágjuk, megforgatjuk lisztben, tejjel felvert tojásban, zsemlemorzsában, majd újból visszatesszük a tojásba. Végül mandulaforgácsba hempergetjük, óvatosan rányomkodjuk, és 10 percre hűtőszekrénybe tesszük. Az olajat felhevítjük, és a sajtok mindkét oldalt pirosra sütjük. Amikor kész, papírtörlőre tesszük, hogy felitassuk róla a fölösleges zsiradékot. A rántott sajtszeleteket tányérra tesszük, forró ribizlipürével, és tetszés szerint készített friss salátával, párolt rizzsel vagy burgonyapürével kínáljuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-mandulás túrótorta » Epres, mandulás torta » Csirke mandulás bundában » Mandulás rántott cukkini
» Sajtos mandulás csirke » Mandulás cseresznyefelfújt » Mandulás forralt bor » Mandulás csirke
» Mandulás tejberizs » Mandulás csokis kocka » Mandulás tészta » Mandulás epertorta
» Áfonyás-mandulás keksz » Mandulás tonhal » Mandulás vagy diós kifli » Mandulás parajfőzelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.