| Mandulás csirke receptHúsételek Hozzávalók: Kb. 8 adagra: 1 kg csirkecomb, 1 doboz darabos ananászkonzerv, 60 dkg alma, 10 dkg szeletelt mandula, 2 dl tejszín, 2 kávéskanál curry, 2 dl húsleves, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg liszt, sültcsirke fűszerkeverék. Elkészítés: A csirkecombokat a sültcsirke fűszerkeverékkel fűszerezzük és a szokott módon kisütjük. Közben meghámozzuk az almát, kis kockákra vágjuk. A mandulát megpirítjuk, hozzáadjuk az almát, az ananászt és megpároljuk. Tejszínnel, liszttel habarjuk. Mártás: A vöröshagymát olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a 2 kávéskanál curryt, felengedjük a húslevessel a tejszínnel és liszttel besűrítjük. Amikor minden elkészült, egy tálra tesszük a csirkecombokat, rátesszük a gyümölcsragut és az egészet leöntjük a curry mártással. Sárga mazsolás rizs illik hozzá. Tanácsok: A tejszín bár nagyon finom, magas koleszterin és telített zsírsav tartalmú élelmiszer, ezért előnyösebb ha joghurtra vagy kefírre cseréljük. Így az étel energiatartalma is alacsonyabb. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |