Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Kb. 8 adagra:
1 kg csirkecomb,
1 doboz darabos ananászkonzerv,
60 dkg alma,
10 dkg szeletelt mandula,
2 dl tejszín,
2 kávéskanál curry,
2 dl húsleves,
1 fej vöröshagyma,
3 dkg liszt,
sültcsirke fűszerkeverék.

Elkészítés:
A csirkecombokat a sültcsirke fűszerkeverékkel fűszerezzük és a szokott módon kisütjük.
Közben meghámozzuk az almát, kis kockákra vágjuk. A mandulát megpirítjuk, hozzáadjuk az almát, az ananászt és megpároljuk.
Tejszínnel, liszttel habarjuk.

Mártás: A vöröshagymát olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a 2 kávéskanál curryt, felengedjük a húslevessel a tejszínnel és liszttel besűrítjük.

Amikor minden elkészült, egy tálra tesszük a csirkecombokat, rátesszük a gyümölcsragut és az egészet leöntjük a curry mártással.

Sárga mazsolás rizs illik hozzá.

Tanácsok:
A tejszín bár nagyon finom, magas koleszterin és telített zsírsav tartalmú élelmiszer, ezért előnyösebb ha joghurtra vagy kefírre cseréljük.
Így az étel energiatartalma is alacsonyabb.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos csirketócsni » Fokhagymáscsirke baconban » Csokis-mandulás bomba » Mandulás kenyér
» Rakott csirkemell gazdagon » Mustáros-tejfölös csirke » Csirkemájas pástétom » Kakukkfüves tepsis csirke
» Sárgarépás csirkemell » Csirke- ragu leves » Gyors currys csirke » Baconszalonnás csirkemell
» Csirkemell saláta » Mandulás falatok » Mandulás kekszgolyó » Parmezános csirkemell 1.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.