| Mandulás csokis kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10-10 dkg tej és étcsoki 25 dkg vaj 15 dkg + 60 darab hámozott mandula 15 dkg mogyoró 8 tojás 45 dkg kristálycukor só 2 zacsi vaníliás cukor 35 dkg liszt 1 zacsi sütőpor 8 dkg sárgabaracklekvár 2 ek. porcukor Elkészítés: Lábaskában a durvára felaprított kétféle csokit a vajjal együtt alacsony hőfokon megolvasztjuk. Keverőtálba öntjük és hagyjuk kihűlni. Közben 15 dkg mandulát a mogyoróval együtt durvára felaprítjuk. A tojásokat a cukorral, csipetnyi sóval és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd a vajas keverékbe dolgozzuk. Beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet, majd beleforgatjuk a felaprított mandulát és mogyorót. Margarinnal vastagon kikent tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben 175 fokon 20-25 percig sütjük. Rácsra szerdve hűlni hagyjuk. 60 szem mandulát az átpaszírozott lekvárba forgatjuk. A porcukorral meghintett tésztát 60 kockára vágjuk, és egy-egy szem mandulával díszítjük. A receptet beküldte: Kicsivuk Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |