| Mandulás sárgabarack-clafoutis receptSütemények, édességek Hozzávalók: (4 adag) kb.30dkg érett sárgabarack 2 tojás 1 tojássárgája 1,5dl tejszín 1dl tej 4,5dkg liszt 3 dkg vaj 6 dkg cukor(vagy izlés szerint több)+2ek porcukor 3dkg piritott mandula durvára vágva csipet só 1 tk vaniliakivonat 1 ek amaretto vagy más mandulalikőr(de nem szűkséges,elhagyható) Elkészítés: A sütőt előmelegitem 180C-ra.A tojást és a tojássárgáját kikeverem a cukorral és a csipet sóval,hozzáadom a lisztet,és csomómentesre keverem.Apránként hozzáöntöm a tejet és a tejszínt,és kézi habverővel egy sűrű palacsintatészta állagú masszává keverem.Beleöntöm a vaníliakivonatot és az amaretto likőrt.Egy hőálló tálat(vagy négy kicsit)kivajazok.A sárgabarackokat cikkelyekre vágom,és lerakom a tálba.Közészorom a durvára vágott piritott mandulát.Megszorom a barackokat 2ek porcukorral.Ráöntöm a masszát és kb.35-40percig sütöm,amig aranysárgára sül,és már nem remeg.Langyossan tálalom,porcukorral és pirított mandulaforgáccsal meghintve.Esetleg egy gomboc vaniliafagyival. Tanácsok: tálaláshoz:porcukor,mandulaforgács Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: roxy@ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |