| Pöttyös sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskóta: 4 tojásból fehér piskóta 4 tojásból kakaóval barna piskóta Krém: 2 csomag vaníliás puding 1 evőkanál liszt 1 csomag vaníliás cukor 7,5 dl tej 25 dkg Rama margarin 15 dkg porcukor Töltelék: 20 dkg darált keksz 1 evőkanál baracklekvár 0,5 dl rum 1 evőkanál kakaó 25 dkg gesztenyemassza kevés tej Elkészítés: A tojásokból a szokásos módon piskótát sütünk. A krémhez a vaníliás pudingport és a lisztet a vaníliás cukorral tejben felfőzzük és kihűtjük. Kihűlés után hozzáadjuk porcukorral habosra kevert Rama margarint. A töltelékhez a darált kekszet, a baracklekvárt, a rumot, az átszitált kakaót,az áttört gesztenyemasszát a tejjel összegyúrjuk. Jól összedolgozzuk és 6 rudat sodrunk belőle. A piskótát megkenjük a krém 1/3-ával, ráfektetjük a gesztenyerudacskákat és rákenjük a krém többi részét úgy, hogy a rudak között is jól kitöltsük a részeket. Befedjük a másik lappal és tetszés szerint csokimázzal vagy öntettel, bármivel díszíthetjük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |