Tutireceptek.hu fejléc

Pöttyös sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Piskóta:

4 tojásból fehér piskóta
4 tojásból kakaóval barna piskóta

Krém:

2 csomag vaníliás puding
1 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
7,5 dl tej
25 dkg Rama margarin
15 dkg porcukor

Töltelék:

20 dkg darált keksz
1 evőkanál baracklekvár
0,5 dl rum
1 evőkanál kakaó
25 dkg gesztenyemassza
kevés tej

Elkészítés:
A tojásokból a szokásos módon piskótát sütünk.

A krémhez a vaníliás pudingport és a lisztet a vaníliás cukorral tejben felfőzzük és kihűtjük. Kihűlés után hozzáadjuk porcukorral habosra kevert Rama margarint.

A töltelékhez a darált kekszet, a baracklekvárt, a rumot, az átszitált kakaót,az áttört gesztenyemasszát a tejjel összegyúrjuk. Jól összedolgozzuk és 6 rudat sodrunk belőle.

A piskótát megkenjük a krém 1/3-ával, ráfektetjük a gesztenyerudacskákat és rákenjük a krém többi részét úgy, hogy a rudak között is jól kitöltsük a részeket. Befedjük a másik lappal és tetszés szerint csokimázzal vagy öntettel, bármivel díszíthetjük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Édes teasütemény » Kakaós-epres sütemény » Citromos áfonyás sütemény » Joghurtos csészés sütemény
» Narancsos sütemény » Almás-Túrós Sütemény » Pudingos barackos sütemény » Körtés áfonyás sütemény
» Bugátsza.(Krémes sütemény) » Ischler aprósütemény » Túrós sütemény csokimázzal » Egyszerű sütemény
» Csokis tejszínes sütemény » Tejszínes-túrós sütemény » Sós sajtos sütemény » Kókuszos sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.