Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás-mazsolás gyümölcskenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
5 dkg mandula törve
15 dkg mazsola
5 dkg citromhéj
5 dkg narancshéj
60 dkg liszt
5 dkg élesztő
25 dkg margarin
2 dl tej
5 dkg cukor
10 dkg porcukor
2 cs vaníliáscukor
1 tojás
fél teáskanál reszelt citromhéj
csipetnyi só
2 evőkanál rum

Elkészítés:
Fél kilogram liszttel elkeverjük, a tejben cukorral felfuttatott élesztőt. Megszórjuk a tetejét liszttel és megkelesztjük 20 percig, meleg helyen. Hozzáadjuk a tésztához a tojást, a két csomag vaníliás cukrot, sót és összegyúrás után még 15 percig kelesztjük. 20 dkg vajat a 10 dkg liszttel összedolgozzuk és belegyúrjuk a kelttésztánkba. Így még 15 percig kelesztjük. Elkeverjük a mazsolát a tört mandulával, hozzáadjuk a kandírozott citrom és naranycshéját meg a rumot. Kicsit állni hagyjuk és beledolgozzuk a tésztába. Így még 15 percig kelesztjük. Beletesszük a tésztánkat a kibélelt őzgerinc formába és megsütjük 200 fokon 60 percig.

Tanácsok:
A gyümölcskenyeret még meleg, bekenjük a 5 dkg margarinnal és megszórjuk a porcukorral.

20 szelet jön ki belőle. Egy szelet 325 kalóriát tartalmaz.

Elkészítési idő: 130 perc
Kalóriatartalom: 6500 kcal

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Update 1 Gyümölcskenyér » Ananászos gyümölcskenyér » Gyümölcskenyér (Uruguay) » Reform gyümölcskenyérke
» Gyümölcskenyér karácsonyi » Gyümölcskenyér (2 rúd) » Fűszeres gyümölcskenyér: » Karácsonyi gyümölcskenyér
» Reform gyümölcskenyér » Banános gyümölcskenyér » Gyümölcskenyér » Fehér gyümölcskenyér
» Gyümölcskenyér egyszerűen » Gyümölcskenyér (U1) » Pompás gyümölcskenyér » Almás gyümölcskenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.