| Mandulás-mazsolás gyümölcskenyér receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 5 dkg mandula törve 15 dkg mazsola 5 dkg citromhéj 5 dkg narancshéj 60 dkg liszt 5 dkg élesztő 25 dkg margarin 2 dl tej 5 dkg cukor 10 dkg porcukor 2 cs vaníliáscukor 1 tojás fél teáskanál reszelt citromhéj csipetnyi só 2 evőkanál rum Elkészítés: Fél kilogram liszttel elkeverjük, a tejben cukorral felfuttatott élesztőt. Megszórjuk a tetejét liszttel és megkelesztjük 20 percig, meleg helyen. Hozzáadjuk a tésztához a tojást, a két csomag vaníliás cukrot, sót és összegyúrás után még 15 percig kelesztjük. 20 dkg vajat a 10 dkg liszttel összedolgozzuk és belegyúrjuk a kelttésztánkba. Így még 15 percig kelesztjük. Elkeverjük a mazsolát a tört mandulával, hozzáadjuk a kandírozott citrom és naranycshéját meg a rumot. Kicsit állni hagyjuk és beledolgozzuk a tésztába. Így még 15 percig kelesztjük. Beletesszük a tésztánkat a kibélelt őzgerinc formába és megsütjük 200 fokon 60 percig. Tanácsok: A gyümölcskenyeret még meleg, bekenjük a 5 dkg margarinnal és megszórjuk a porcukorral. 20 szelet jön ki belőle. Egy szelet 325 kalóriát tartalmaz. Elkészítési idő: 130 perc Kalóriatartalom: 6500 kcal A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |