| Pompás gyümölcskenyér receptSütemények, édességek Hozzávalók: 200g mazsola, 200g hámozott mandula, 2ek. Kristálycukor, 200g datolya, 200g aszalt füge, 400g finomliszt, 400g margarin, 400g porcukor, 20g vaniliás cukor, 8 tojás, 1 kk sütőpor, 3 ek rum, szóráshoz vaniliás porcukor Elkészítés: A mazsolát 1 órára beáztatjuk, majd alaposan lecsepegtetjük. A mandulaszemeket megszórjuk a kristálycukorral, durvára vágjuk.A datolyát kimagozzuk, és a fügével együtt apróra vagdaljuk. Hozzáadjuk a mazsolát, és megszórjuk a teljes mennyiségből elvett 3-4 ek. Liszttel ( hogy ne szálljon le a massza aljára), és az egészet összekeverjük. A maradék lisztet elvegyítjük a sütőporral. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra ( gázsütő 2. fokozat). Egy jó nagy tálban habosra keverjük a margarint a porcukorral, a vaniliás cukorral, majd egyenként a tojásokkal. Apránként hozzáadjuk, lyukas fakanállal, kíméletesen belekeverjük a lisztet, a vágott gyümölcsöket ( a szórólisztel együtt), végüla rumot. 3 négyszögletes, 25-26 cm hosszú , 1-1,2 l űrtartalmú kenyérsütő formát kibélelünk sütőpapírral, belesimitjuk a masszát, és közepes tűznél, 50-60 percig sütjük (hústűpróba!). A teteje egy kissé majd megreped, nem baj, ez a természetes, de ha nayon pirulna, betakarjuk alufóliával. A formában hagyjuk kihűlni, tálaláskor a tetejét megszórjuk vaniliás porcukorral, és szép vékonyan szeleteljük. Frissen egy kicsit morzsalékos, néhány nap múlva az igazi! Fóliába csomagolva tároljuk, hűvös helyen 2-3 hétig is eláll, és egyre finomabb lesz! Tanácsok: Nos én én más gyümiket teszek bele, pl: dió, mogyoró, alma, aszalt füge, aszalt sárgabarack és aszalt szilva Elkészítési idő: 1 perc A receptet beküldte: Kicsikata Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |