| Mandulás hal olasz krumplisalátával receptHalas ételek Hozzávalók: 4 szelet fehér húsú halfilé, 1 tojás, 5 evőkanál tej, 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 25 dkg tisztított, durvára vágott mandula a krumplisalátához: 60 dkg burgonya, 1 hagyma, 1 csokor retek, 1,5 dl húsleves (kockából), 3 evőkanál fehérborecet, 1 evőkanál mustár, 5 evőkanál olívaolaj, csipetnyi cukor, só, bors ízlés szerint, 1 szál rozmaring Elkészítés: A halszeleteket leöblítjük, majd papírtörlővel felitatjuk róluk a nedvességet. Elkészítjük a salátát: a megmosott krumplit héjában megfőzzük. A vöröshagymát felkockázzuk, a retek két végét levágjuk, megmossuk, és felkarikázzuk. Az öntethez elkészítjük a húslevest, és belefőzzük a hagymát. A tűzről levéve hozzáadjuk a mustárt, az ecetet, sóval, borssal fűszerezzük, belekeverjük az olívaolajat, és félretesszük. A burgonya héját lehúzzuk, fél centis karikákra vágjuk, és a retekkel együtt beleforgatjuk a húslevesbe. A rozmaring leveleit lecsipkedjük, megmossuk, apróra vágjuk, és a krumplihoz keverjük. A halszeleteket megsózzuk, lisztben, tejjel összekevert tojásban, mandulás, borsos zsemlemorzsában megforgatjuk, és kivajazott tűzálló tálba fektetjük. A tetejét megszórjuk a maradék manduladarabokkal, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük, és rozmaringos krumplisalátával tálaljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |