Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás csokoládéhab recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 dl tejszín,
10 dkg étcsokoládé,
2 dkg kakaópor,
3 g zselatin.

A marcipánhoz:

3 dl tejszín,
10 dkg marcipán,
3 cl amaretto likőr,
2 g zselatin

Elkészítés:
A zselatint beáztatjuk 0,5 dl vízbe, és állni hagyjuk. Az étcsokoládét vízgőzön felolvasztjuk, belekeverjük a kakaóport és a zselatint. Először kevés tejszínhabbal elkeverjük, végül a több habbal készre keverjük. A marcipánt a likőrrel és egy kis tejszínnel tűzön egyneművé keverjük, és az előre beáztatott zselatint belekeverjük, majd szobahőmérsékletre hűtjük, és a felvert tejszínhabbal lazítjuk. Mielőtt megszilárdulna a krém, poharakba töltjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mandulás cseresznyefelfújt » Mandulás forralt bor » Mandulás parajfőzelék » Mandulás csokis kocka
» Mandulás almagombóc » Mandulás-Almás Lepény » Mandulás csokigolyó » Mandulás-mákos szelet
» Cseresznyés-mandulás pite » Cukkinis-mandulás pite » Mandulás-mazsolás sütemény » Mandulás süti
» Mandulás datolyatorta » Mandulás pogácsa » Csokoládéhab » Csirke mandulás bundában


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.