| Mandulás nektarinszelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók: a tésztához: 35 dkg liszt, 1 csomag szárított élesztő (7 g), 20 dkg porcukor, 1 teáskanál citromaroma (vagy 1 citrom reszelt héja), 1 tasak vaníliás cukor, 1 tojás, 1 dl tejszín, 8 dkg vaj vagy margarin; a töltelékhez: 80 dkg nektarin vagy őszibarack (konzerv) 3 dl őszibaracklé, 1 citrom leve, 1 csomag vaníliás pudingpor; 10 dkg mandulaforgács vagy szeletelt mandula; 2 evőkanál porcukor, 5 dkg olvasztott vaj Elkészítés: Bélelj ki egy 30 x 35-ös tepsit sütőpapírral. A lecsöpögtetett gyümölcsbefőttet vágd apró kockára. Keverd össze a lisztet az élesztővel és szitáld egy keverőedénybe. Add hozzá a többi hozzávalót, majd a robotgép dagasztó spiráljával előbb alacsony, majd magas fokozaton dolgozd sima tisztává és meleg helyen letakarva hagyd megkelni. Készítsd el a pudingot a tasakon való leírás szerint, de folyadék gyanánt a gyümölcslét és a citrom levét add hozzá. A még meleg pudingba forgasd bele a nektarint és hagyd a masszát kihűlni. A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon nyújtsd ki és oszd két részre. Egyik felét tedd a tepsibe és simítsd el rajta a tölteléket. A maradék tésztát borítsd a tetejére. A mandulaforgácsot keverd el vajjal és a porcukorral, és oszd el egyenletesen a tészta tetején. Pihentesd a süteményt fél óráig, majd 190 fokra előmelegített sütőben (hőlégkeverésnél 170 fok), a sütő középső részébe tolva 35 perc alatt süsd meg. A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyd kihűlni, majd kockára vágva, porcukorral meghintve kínáld. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |