| Mandulás tofu receptSütemények, édességek Hozzávalók: Két evőkanál zselatinpor Két evőkanál víz Fél kávéskanálnyi pisztácia-esszencia Két dl tej Egy doboz ananászkonzerv Elkészítés: A zselatint két evőkanálnyi vízben összekeverjük, öt percig állni hagyjuk. Közben a tejet az esszenciával fölforraljuk. Ha kissé kihült, hozzáöntjük a zselatint és alaposan összekeverjük. Hagyjuk egészen kihulni, majd szögletes formába téve hűtőszekrénybe tesszük. Halványzöld, rugalmas zselét kapunk. Az ananászkonzervet fölbontjuk, a gyümölcsöt kockára vágjuk, a levébe esetleg tehetünk egy kevés keserűmandula esszenciát, hogy erősebb ízt kapjunk. A zselét közvetlenül tálalás elött vegyük elő, vágjuk kockára, tegyük egy-egy desszertes tálba. Rá az ananászkockákat és a levet. Vigyáznunk kell arra, hogy sokáig nem marad el: a zselé olvadni kezd, s a desszert zöldesfehér kulimásszá változik.. A receptet beküldte: LoLiNa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |