| Málnás nektarinsörbet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 nektarin, 20 dkg gurulós málna, 3 evőkanál folyékony méz, 1,5 dl frissen préselt almalé, fél citrom, néhány citromfű levél a díszítéshez Elkészítés: A nektarint megmossuk, és papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet. Félbevágjuk, a magját kivesszük, a húsát apró kockákra vágjuk. A gyümölcshúst összekeverjük a fél citrom kifacsart levével, a frissen préselt almalével, végül rácsorgatjuk a mézet. A gyümölcspépet lapos fémtálkákba adagoljuk, és 4 órán keresztül fagyasztjuk. 30 percenként villával jó erősen átkeverjük, hogy ne keletkezzenek jégkristályok. A málnát kiválogatjuk, megmossuk. A sörbetet kivesszük a jégről, hagyjuk kissé felengedni, majd elosztjuk rajta a málnaszemeket, és citromfű levélkékkel díszítve kínáljuk. A sörbet fagylaltgéppel készítve az állandó keverésnek köszönhetően sokkal selymesebb, krémesebb állagú lesz, és 20 perc alatt megvan. Üvegkelyhekben tálalva finom és látványos hűsítő. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |