| Málnás nektarin sörbet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 nektarin, 20 dkg gurulós málna, 3 ek folyékony méz, 1.5 dl frissen préselt almalé, fél citrom, néhány citromfűlevél a díszítéshez. Elkészítés: A nektarint megmossuk, és papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet. A gyümölcsöt félbevágjuk, a magját, kivesszük, a húsát apró kockákra vágjuk. A gyümölcshúst összekeverjük a fél citrom kifacsart levével, a gyümölcscentrifugával frissen préselt almalével, végül az egészre rácsurgatjuk a mézet. Az így kapott gyümölcspépet lapos fémtálkákba adagoljuk, és 4 órán keresztül mélyhűtőben keményre fagyasztjuk. 30 percenként villával jó erősen átkeverjük, hogy ne keletkezzenek jégkristályok benne. A málnát kiválogatjuk, csak a legszebb szemeket használjuk fel. A gyümölcsöt megmossuk, a sörbetet kivesszük a jégről, hagyjuk kissé felengedni, majd elosztjuk rajat a málnaszemeket, és citromfűlevélkékkel díszítve kínáljuk. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |