| Málnás rétes receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 rúdhoz: 3-4 darab réteslap olaj a kenéshez 35 dkg málna (lehet mirelit is) 10-12 dkg cukor 1 csomag vaníliás főzős pudingpor vagy 4 dkg étkezési keményítő 1 dl víz 6 darab babapiskóta Elkészítés: Fél dl vízzel és a cukorral felfőzzük a málnát, majd a maradék vízzel simára keverjük a keményítőt vagy a pudingport, és besűrítjük vele a málnavelőt. Hagyjuk langyosra hűlni a tölteléket. Egy tiszta konyharuhára rétegezzük a réteslapokat, megkenjük őket olajjal. Egy csíkban a tészta szélére adagoljuk a málnatölteléket, és párhuzamosan belenyomjuk a babapiskótákat. Szorosan feltekercseljük a konyharuha segítségével, megkenjük a külsejét olajjal, majd megszurkáljuk hústűvel vagy fogvájóval. 200 °C fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Elkészítés: 25 perc Sütés: 15-20 perc A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |