| Málnás kosár (12 darab) receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 6 dkg őrölt mandula, 10 dkg vaj, 1 tojássárgája a töltelékhez: 25 dkg málna, másfél deci tej, 1 teáskanál étkezési keményítő, 2 evőkanál cukor, 2 tojássárgája, 4 cl tojáslikőr, 1 dl tejszín, 1 vaníliarúd Elkészítés: A tészta hozzávalóiból jól nyújtható tésztát gyúrunk, és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A málnát óvatosan, hogy a szemek ne sérüljenek, megmossuk, és leszárítjuk. A sütőt 180ºC-ra előmelegítjük. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és kibéleljük vele a kivajazott kosárformákat, vagy papírformába tesszük. Előmelegített sütő középső rácsán 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Az étkezési keményítőt összekeverjük a cukorral, és az előre felmelegített tejhez adjuk. Lassan felforraljuk, és a tűzről levéve belekeverjük a tojások sárgáját. A vanília rudat felhasítjuk, a belsejét kikaparjuk, és beletesszük a krémbe. Hozzáöntjük a tojáslikőrt, összekeverjük, majd félretesszük hűlni. A tejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük. A kihűlt kosárkákat megtöltjük a krémmel, ráhalmozzuk a málnaszemeket, és csillagcsővel tejszínhabot nyomunk a tetejükre. Tanácsok: Ha nincs megfelelő kerek formánk, tegyük a tölteléket kehelybe, virágsziromba, vagy amilyen formát találunk hozzá. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |