| Mákos-vörösáfonyás püspökkenyér receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 pohár (175 g) joghurt, a poharat tartsuk meg mérőedénynek! 3 egész tojás 1, 25 pohárnyi kristálycukor 0, 5 pohárnyi olaj 2 citrom reszelt héja (1 facsart leve) 2 pohár liszt 1 pohár mák 2 teáskanál sütőpor 10 dkg aszalt vörösáfonya csokidarabokkal keverve vaj + liszt az őzgerincforma előkészítéséhez Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. Kivajazunk és lisztezünk egy őzgerincformát. Egy kézi mixerrel habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd a joghurttal és az olajjal, végül hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a citrom levét is. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a mákot, valamint az áfonyát, illetve a sütőport. A lisztes keveréket apránként beleforgatjuk a joghurtos masszába. A tésztát beleöntjük az előkészített formába, és 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával tudjuk ellenőrizni, hogy átsült-e. A sütőből kivéve rácsra fektetve hagyjuk kihűlni. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |