Tutireceptek.hu fejléc

Diós püspökkenyér recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 db tojás
50 dkg cukor
50 dkg liszt
16 dkg sütőmargarin vagy vaj
1 csomag sütőpor vagy késhegynyi szódabikarbóna
4 dl tej
6 dkg őrölt dió
1 citrom reszelt héja
A tepsi kenéséhez:
sütőmargarin vagy vaj
liszt
A szóráshoz:
porcukor
lekvár

Elkészítés:
A tojások sárgáját, a margarint, a cukrot, a tejet és a citromhéjat jó habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a diót és a tojások keményre vert habját.

Egy nagyobb méretű őzgerincformát kikenünk, liszttel meghintünk. A tésztát belesimítjuk, mérsékelt tűzön úgy sütjük meg, mint a piskótát.

Ha kihűlt, megtölthetjük lekvárral, de ha csak megszórjuk porcukorral és mellé kínáljuk a lekvárt, akkor is finom sütemény.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Püspökkenyér » Fehér püspökkenyér » Mézes püspökkenyér » Almás püspökkenyér
» Mákos-szilvás püspökkenyér » Csoki darabos püspökkenyér » Narancsos püspökkenyér » Mézes püspökkenyér 2
» Püspökkenyér egyszerűen » Drezdai püspökkenyér » Citromos püspökkenyér » Annus püspökkenyere
» Püspökkenyér másképp » Fahéjas püspökkenyér » Püspökkenyér Iza módra » Briell-féle püspökkenyér


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.