| Diós püspökkenyér receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 db tojás 50 dkg cukor 50 dkg liszt 16 dkg sütőmargarin vagy vaj 1 csomag sütőpor vagy késhegynyi szódabikarbóna 4 dl tej 6 dkg őrölt dió 1 citrom reszelt héja A tepsi kenéséhez: sütőmargarin vagy vaj liszt A szóráshoz: porcukor lekvár Elkészítés: A tojások sárgáját, a margarint, a cukrot, a tejet és a citromhéjat jó habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a diót és a tojások keményre vert habját. Egy nagyobb méretű őzgerincformát kikenünk, liszttel meghintünk. A tésztát belesimítjuk, mérsékelt tűzön úgy sütjük meg, mint a piskótát. Ha kihűlt, megtölthetjük lekvárral, de ha csak megszórjuk porcukorral és mellé kínáljuk a lekvárt, akkor is finom sütemény. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |