| Diós (vagy mákos) guba receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 db kifli 3 tojás 7,5 dl tej 3-4 ek. cukor 2 cs. vaníliáscukor 10-12 dkg darált dió porcukor és barna cukor ízlés szerint Elkészítés: A kiflit felkarikázzuk, és ha nem elég szikkadt, grillsütőben v. a mikro pirítótálján kicsit kiszárítjuk. A tejet felforrósítjuk. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaniliás cukorral, majd a forró tejet beleöntjük. Egy kisebb tepsit kivajazunk, és beleteszünk egy sor kiflikarikát, egyenletesen meglocsoljuk tejes tojással, megszórjuk darált dióval és porcukorral. Ezt addig ismételjük, míg a hozzávalók elfogynak. A tetejére felvert tojásfehérjét teszünk, amit barna cukorral megszórhatunk. Előmelegített sütőben (180 fokon) aranyszínűre sütjük. Tanácsok: Vigyázzunk, hogy a kifli ne nagyon ázzon szét! Úgy is jó, ha előre felkarikázod és hagyod száradni. Mákkal is finom! A receptet beküldte: Lilly1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |