| Mákos gubám receptHozzávalók: 6 db kifli 1 liter tej 2 csomag vaníliás cukor 5 dkg vaj 8-10 dkg mák (nem muszáj õrölt legyen) 7 dkg porcukor 5 ek. méz 1 citrom reszelt héja (én narancsot is reszeltem) késhegynyi szegfûszeg Elkészítés: Kép a naplóm 45. bejegyzésénél :) Sütõpapírral kibélelek egy magasabb szélû tepsit (vagy kivajazom), elõmelegítem a sütõt. A kifliket felkarikázom és egy nagy tálba rakom. A vajat, tejet, vaníliás cukrot és mézet összeforralom. Ha felforrt, akkor hûtés nélkül ráöntöm a kiflikre, megkavarom, hogy minden kifli megszívja magát. Egy tálban összekeverem a mákot a porcukorral, szegfûszeggel, reszelt citrom/narancshéjjal (szoktam egy kis fahéjat is rakni bele), ezt is ráöntöm a kiflikre, megint összekeverem. A kész gubát a tepsibe öntöm, berakom a sütõbe, 180 fokon 15-20 percig sütjük. Melegen is, hidegen is nagyon finom. A receptet beküldte: tigirl18 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |