| Mákfelfújt mikróban... receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 dl tej 15 dkg darált mák 10 dkg cukor + 1 csipet őrölt fahéj 4 dkg liszt 3 tojás + 3 evőkanál rum 2 dkg vaj Az öntethez: 1 üveg magozott meggybefőtt 2 evőkanál főzés nélküli csokoládékrémpor vagy főzés nélküli pudingpor... Elkészítés: 1. Az öntet: a meggyet lecsöpögtetjük és a csokoládékrémport kikeverjük a meggylével, majd beletesszük ismét a meggyet. 2. A felfújthoz a tejet felforraljuk, beletesszük a mákot, a cukrot, a fahéjat, és a lisztet. Kis lángon, gyakori kevergetéssel pár percig főzzük és hagyjuk egészen kihűlni. Közben a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A kihűlt mákmasszába belekeverjük a tojások sárgáját és a rumot, majd óvatosan, hogy ne törjön össze hozzáadjuk a tojásfehérje kemény habját. Kivajazunk 8 db 1 dl teáscsészét, vagy hőálló tálkát és háromnegyedig töltjük a mákmasszával. Kettesével mikróba tesszük és 650 W fokozaton 2 percig főzzük. Ha kész a tányérra borítjuk és leöntjük a csokoládés meggyel. Díszíthetjük citromfűlevelekkel is. Azonnal tálaljuk. Elkészítési idő: 25 perc Kalóriatartalom: 300 kcal A receptet beküldte: Rzsók Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |