| Aprósütemények: 4 az 1-ben receptSütemények, édességek Hozzávalók: Alaprecept: 60 dkg liszt 40 dkg vaj vagy margarin 20 dkg porcukor 2 csomag vaníliás cukor 2 tojássárgája 1 csomag sütőpor Az első adaghoz (Linzer és Ischler): baracklekvár porcukor csokimáz fél diószemek A második adaghoz (Mogyorós karácsonyi kekszek): 5 dkg pörkölt, őrölt mogyoró A harmadik adaghoz (Mákos csókok): 5 dkg darált mák 1 kávéskanál fahéj meggylekvár Elkészítés: A tészta hozzávalóiból készíts linzertésztát, majd oszd 3 egyenlő részre. Linzerek: Az első adagot nyújtsd vékonyra, majd szaggass belőle köröket, és virágokat (egy telit és egy középen lukasat). Sütőpapírral bélelt tepsiben süsd 180°C-on 10 percig. Egy teli és egy lukas virágot ragassz össze baracklekvárral, majd folytasd, amíg a virágok el nem fogynak. Porcukorral szórd meg őket. Ischlerek: A köröket baracklekvárral ragaszd kettesével össze, majd a felső kört mártsd csokimázba, és még mielőtt a máz megszilárdulna, tegyél rá 1-1 fél diót. Mogyorós karácsonyi kekszek: A második adag tésztához adj hozzá 5 dkg pörkölt, darált mogyorót, jól gyúrd át, majd szaggass belőle csillagokat, fenyőket, szívecskét, vagy más formát. Süsd sütőpapírral bélelt tepsiben 180°C-on kb. 10-12 percig. Mákos csókok: A harmadik adag tésztához keverj hozzá 5 dkg darált mákot és 1 kávéskanál fahéjat, majd nyújts belőle hosszú, vékony rudat. A rudat ezután szeleteld fel apró korongokra. Fogj egy fakanalat, a végét mártsd lisztbe, és ezzel készíts a kis korongokon bemélyedéseket. Ezeket töltsd meg meggylekvárral, vagy valami más, pikáns lekvárral. 180°C-on süsd őket sütőpapírral bélelt tepsiben. A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |