| Mini csokoládébomba receptSütemények, édességek Hozzávalók: 7 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé 6 dkg vaj 2 ek liszt fél ek kakaópor (plusz a formák szórásához) 2 egész tojás 2 ek cukor Elkészítés: A sütőt bekapcsoljuk, előmelegítjük 240 fokra (gázsütőn legmagasabb fokozat), valamint egy kis lábosban nem túl sok vizet felteszünk forrni. (fél perc sincs) 2 db szuffléformát kivajazunk és kakaóporral "kilisztezzük", majd ezt még egyszer megismételjük. (1 perc). A csokoládét és a vajat vízgőz fölött felolvasztjuk (2 perc). Illetve, ha nem akarunk a vízgőzzel vacakolni, kis lábosban, nagyon kicsi lángon felolvaszthatjuk a vajat, beletördelve a csokit is (a csokit soha ne előre, mert megég, ill. a vajjal is vigyázzunk.) A csokit a vízgőzről levesszük, elkeverjük benne a cukrot, a kakaóport, a tojást, majd végül a lisztet. (1 perc.) A masszát a szuffléformákba kanalazzuk (fél perc) és 7 percig sütjük. (A kérge ezalatt megsül, de a belseje folyós marad A szuffléformákat egy tányérra borítjuk, kicsit várunk, majd a formát a tányérhoz odaütve leemeljük a sütink tetejéről. Elkészítési idő: 15 perc A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |