Tutireceptek.hu fejléc

Krémes rizs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg rizs
1/2 liter tej
barackbefőtt
meggybefőtt
cukor
őrölt fahéj
5 dkg vaj

Krémhez:

2 tojás sárgája
1 evőkanál liszt
3 evőkanál vaníliás cukor
1/2 liter tej

Elkészítés:
A megmosott rizst kevés vízben előfőzzük csipet sóval együtt.
Ezután ráöntjük a fél liter tejet, hozzáadjuk a vajat és puhára főzzük a rizst.
Ízlés szerint édesítjük, kihűtjük.

Hosszúkás üvegtál aljára terítünk egy sor rizst, meghintjük fahéjjal, rá egy sor vékony szeletekre vágott barackot.
Majd ismét rizs, erre egy sor meggybefőtt, végül rizzsel befedjük az egészet.
Megöntözzük egy kis barackbefőtt lével.

Elkészítjük a sárgakrémet:
a tojások sárgájából, lisztből, cukorból, tejből gőz fölött sűrű krémet főzünk és ha kihűlt, a rizsre öntjük.
Tetejét befőttel díszítjük, jól behűtjük, hidegen fogyasztjuk.

Tejszínhabbal is lehet tálalni.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémes szelet » Szalalkális krémes » Grízes-krémes süti » Mogyorókrémes muffin
» Kakaós krémes » Hepe-hupás krémes » Meggyes krémes » Töpörtyűkrémes szendvics
» Tejfölkrémes piskóta » Sárga krémes kekszkocka » Diplomatakrémes » Krémes részegbarát
» Tojáskrémes szendvics » Gulyáskrémes-túrós pogácsa » Narancskrémes pite » Krémes süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.