| Háztáji magvas zsemlecipók receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: A tésztához 500 g finomliszt 300 ml víz (langyos) 25 g élesztő 1 db tojás 0.5 ek cukor 0.5 ek só A tetejére 1 ek tökmag 1 ek napraforgómag 1 ek lenmag 1 ek szezámmag 1 db tojás Elkészítés: A langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sót, majd jól összegyúrjuk. Kedvünk szerint gyúrhatunk bele magvakat. 30 percig pihentetjük. 10 kis zsemlecipót formálunk belőle, majd még 30 percig kelesztjük. Megkenjük őket tojással, beszórjuk a magvakkal. Előmelegített sütőbe toljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |