Tutireceptek.hu fejléc

Madártej, ahogy én készítem recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 l tej
6 db tojás
5 ek porcukor
1 db vanília

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A tejet feltesszük forrni. Ezalatt a tojások fehérjét kemény habbá felverjük.
A sárgákat habosra keverjük a porcukorral, és félretesszük.
Ha forr a tej, visszavesszük alatta a lángot , ill. lejjebb vesszük, és egy kanállal 3-4 db, evőkanálnyi nagyságú habot teszünk a tejbe. Hagyjuk 1-2 percet, ezalatt szépen megnőnek, közben a kanállal óvatosan locsolgatjuk tejjel, majd megfordítjuk őket, és újból kb. 1 percig benne hagyjuk. Szűrőlapáttal kivesszük, és egy tálalótálba tesszük. Adagonként így folytatjuk, amíg elfogy a hab.
A vaníliarudat ketté vágjuk, magjait egy késsel kikaparjuk, a sárga krémbe tesszük, amivel összekavarjuk.
A forró tejet egy szűrőn át beleöntjük a cukros tojássárgába, gyors mozdulatokkal összekeverjük, majd az egészet visszaöntjük a forraló edénybe.
Állandóan kevergetve, óvatosan, lassan felforraljuk, míg kissé besűrűsödik.
Kihűtjük a krémet, és a várakozó habokra öntjük.
Azonnal tálalhatjuk, de hidegen is kiváló.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tégy ahogy a kedved engedi » Brassói, ahogy én készítem » Sült madártej szelet » Mikrós madártej
» Update 1 Kávés madártej » Madártejtorta » Wrap, ahogy mi szeretjük » Kókuszos madártej öntettel
» Kávés madártej (Update1) » Gyros ahogy én csinálom... » Madártej jégkrém » Fincsi banános madártej
» Epres madártej I. » Kuglóf ahogyan én szeretem » Madártej mesésen » Epres madártej (U1)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.