Tutireceptek.hu fejléc

Lúdláb csemege párizsi krémmel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 tojás, 8 dkg kristálycukor, 6 dkg liszt, 1 ek. kakaó, 10 dkg magozott rumos megy, 10 dkg étcsokoládé, 1 ek. étolaj, 2dl tejszín, 20 dkg kristálycukor, 25 dkg vaj, 10 dkg kakaópor

Elkészítés:
A tojássárgáját kikeverem a cukor 1/3-ad részével, a tojásfehérjét kemény habbá verem a maradék cukorral, hozzáteszem a kikevert tojássárgáját, és fokozatosan belekeverem a kakaóval elvegyített lisztet. Sütőpapírral kibélelt sütőlemezre teszem a masszát, előmelegített (160-180 fokos) sütőben 15 perc alatt megsütöm.
A cukrot a tejszínnel nyílt lángon felforralom, és kb. 7-8 percig főzőm. Beleteszem a vajat, erős lángon ismét felforralom, és a forrástól számított 5-6 percig főzőm. Ekkor leveszem a tűzről, és átszitált kakaóporral simára keverem. A krémet a hűtőszekrényben teljes dermedésig hűtöm, majd egész rövid ideig tartó keveréssel felhabosítom.
A kihűlt piskóta lapot vékonyan megkenem a párizsi krémmel, egyenletesen elosztom rajta a kimagozott meggyet, és rákenem a maradék krémet. Lehűtöm.
Gőz fölött kisedényben olajjal együtt folyamatosan kevergetve felolvasztom a csokoládét. Ráöntöm a tortára, s gyors mozdulatokkal egyenletesen elkenem rajta.
A tortát csak akkor szeletelem fel, ha már a máz megdermedt rajta


A receptet beküldte: andland


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párizsi krém » Piskóta gesztenyekrémmel » Almatorta citromkrémmel » Párizsi szelet
» Keleti csemege másképp » Mogyorótorta nugátkrémmel » Párizsi csokis muffin » Omlós keksz mogyorókrémmel
» Csemege uborka » Sonkatekercs tormakrémmel » Padlizsán párizsiasan » Diétás párizsi saláta
» Tejszínes lúdláb torta » Hókocka kétféle krémmel » Párizsikrém » Lúdlábtorta (Kata-féle)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.