| Párizsi csokis muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg étcsokoládé (minél nagyobb kakaótartalmú), 1 evőkanál Nescafé, 15 dkg sűrű meggylekvár, 0,5 dl konyak, 15 dkg finomliszt, 1 kávéskanál sütőpor, 1 csipet só, 10 dkg puha vaj, 15 dkg cukor, 2 tojás. Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn ez 4-es fokozat), és kibéleljük papírkapszlival a muffintepsi horpadásait. Az étcsokoládét nagyon apróra vágjuk, és közben felforralunk fél dl vizet. Ezután a csokihoz hozzászórjuk a Nescafét, és a kávés csokira ráöntjük a forró vizet. Az egészet simára keverjük, hogy a csoki tökéletesen felolvadjon, aztán félretesszük hűlni. Ezalatt a meggylekvárt elkeverjük a konyakkal, majd a lisztet összevegyítjük a sütőporral és a sóval. A tésztához a puha vajat és a cukrot robotgéppel 1-2 perc alatt összehabosítjuk, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Ezután lassabb fokozatra kapcsoljuk a gépet, és a cukros-tojásos vajhoz felváltva hozzákeverjük a konyakkal higított lekvárt, a kávés, olvadt csokit és a sütőporos lisztet. A kész tésztát elosztjuk a muffintepsi horpadásaiban, és kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha beleszúrunk a tűvel, és nem ragacsosan, hanem tisztán jön ki, kész van a sütemény. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |