| Mogyorótorta nugátkrémmel receptSütemények, édességek Hozzávalók: A bevonathoz 10 dkg csokoládé 2, 5 dl tejszín A krémhez 5 db apróra vágott mogyoró 40 dkg nugátkrém vagy mogyorókrém 20 dkg kristálycukor 4 db tojássárgája 2 csomag vaníliás krémpudingpor 7 dl tej 40 dkg vaj A piskótához 12, 5 dkg apróra vágott, pörkölt mogyoró 2 evőkanál rum gyümölcskompót leve 12 dkg étcsokoládé 12, 5 dkg háztartási keksz 18 dkg kristálycukor 1 csomag vanillincukor 10 db tojás Elkészítés: A piskótához habosra keverjük a tojássárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, a darált kekszet, a mogyorót és a felvert tojásfehérjéket. Óvatosan összekeverjük és a masszát beleöntjük a vajjal kikent és zsemlemorzsával beszórt tortaformába, majd 175 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. A kész piskótát egy éjszaka pihentetjük. Másnap három lapra vágjuk, és a lapokat a kompótlé és a rum keverékével átitatjuk. A krémhez összekeverjük a tojássárgájákat a pudingporral és egy kevés tejjel. A többi tejet felforraljuk a cukorral, belefőzzük a pudingporos keveréket, és a kész pudingot lehűtjük. A nugátkrémet gőz fölött felolvasztjuk. A vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingot és a folyékony nugátkrémet. Az alsó piskótalapot megkenjük a krém felével, rátesszük a középső lapot, és azt is megkenjük. A krém tetejére rászórjuk az apróra vágott mogyorót, majd betakarjuk a felső piskótalappal. Felvert tejszínhabbal és csokoládéreszelékkel díszítjük. Ha a mogyorótortát gyerekek számára készítjük, akkor a tésztába ne tegyünk rumot, a kész tortát cukor- vagy csokoládégyöngyökkel, színes gömböcskékkel vagy marcipánállatkákkal díszíthetjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |