| Lisztmentes meggyes piskóta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 db tojás 6 ek gluténmentes csokoládés pudingpor 3 ek finomítatlan nádcukor 3 kávéskanál gluténmentes sütőpor 40 dkg magozott meggy 1 csipet himalája só 2 ek kókuszzsír (a tepsi kikenéséhez) Elkészítés: A meggyet lecsepegtetjük, majd a tepsinket jó alaposan kikenjük a kókuszzsírral (nagyon szépen kijön így a piskóta a tepsiből). A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval habosra keverjük, majd a sárgáját is kikeverjük a nádcukorral és a sütőporral. Ezután a felvert fehérjéhez hozzáadjuk a pudingport és ráöntjük a tojásos masszánkat. Ezt egy villa segítségével óvatosan egyneműsítjük. Majd előmelegítjük a sütőt 175 fokra (légkeverésesen) és a kikent tepsibe öntjük a masszánkat egy spatula segítségével. A meggyszemeket egyenletesen rászórjuk és a felmelegedett sütőbe tesszük. A piskótánkat kb. 30 percig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni és utána már szeletelhetjük is. Tanácsok: sütési hőfok: 175°C sütési mód: hőlégkeveréses tepsi mérete: 30x20x6 cm A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |