Tutireceptek.hu fejléc

Lisztmentes meggyes piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 db tojás
6 ek gluténmentes csokoládés pudingpor
3 ek finomítatlan nádcukor
3 kávéskanál gluténmentes sütőpor
40 dkg magozott meggy
1 csipet himalája só
2 ek kókuszzsír (a tepsi kikenéséhez)

Elkészítés:
A meggyet lecsepegtetjük, majd a tepsinket jó alaposan kikenjük a kókuszzsírral (nagyon szépen kijön így a piskóta a tepsiből).
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval habosra keverjük, majd a sárgáját is kikeverjük a nádcukorral és a sütőporral.
Ezután a felvert fehérjéhez hozzáadjuk a pudingport és ráöntjük a tojásos masszánkat. Ezt egy villa segítségével óvatosan egyneműsítjük.
Majd előmelegítjük a sütőt 175 fokra (légkeverésesen) és a kikent tepsibe öntjük a masszánkat egy spatula segítségével. A meggyszemeket egyenletesen rászórjuk és a felmelegedett sütőbe tesszük.
A piskótánkat kb. 30 percig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni és utána már szeletelhetjük is.

Tanácsok:
sütési hőfok: 175°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 30x20x6 cm


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Piskótatészta/Egyszerűen » Meggyes-csokis süti » Mama szórt, túrós-meggyese » Meggyes rácsos
» Mandarinos piskótatorta » Meggyes pite 2 » Fordított piskóta » Meggyes kocka.
» Kefires meggyes » Kolbászos piskóta » Meggyes » Meggyes tepsis palacsinta
» Bababpiskótás puncsszelet » Piskóta U1 » Almás-Meggyes muffin » Lisztmentes blini


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.