| Meggyes-csokis süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: A rumos meggyhez: 30 dkg mélyhűtött meggy, 1 dl rum, 4 ml színtelen mandulaaroma. A tésztához: 25 dkg finomliszt, 5 dkg kakaópor, 2 kávéskanál sütőpor, 1 csipet só, 20 dkg puha vaj, 20 dkg cukor, 2 tojás, 1 tojássárgája, 1 vaníliarúd, 2 és fél dl tej. Elkészítés: Előző éjszaka ráöntjük a meggyre a rumot és a mandulaaromát, aztán másnap összeforraljuk őket. Ezután a rumos meggyet alaposan lecsöpögtetjük, és magunk mellé készítjük. Sütés előtt előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kivajazunk, kilisztezünk egy kb. 30x20 cm-es tepsit. A tésztához összekeverjük a lisztet a csomómentesre szitált kakaóporral, a sütőporral és a sóval. Ezután 1-2 perc alatt robotgéppel összehabosítjuk a puha vajat és a cukrot, majd a vajas-cukros keverékhez hozzáadjuk vaníliarúd kikapargatott belsejét, és egyenként beledolgozzuk a tojásokat meg a szóló tojássárgáját. Végül lassabb fokozatra kapcsoljuk a gépet, és a tojásos-vajas-cukros masszába felváltva belekeverjük a sütőporos-kakaós lisztet és a tejet. Sima, csomómentes, kissé fényes tésztát kapunk. A kész tésztát átkanalazzuk a tepsibe, elsimítjuk, és a tetejébe belenyomkodjuk a meggyet: nem kell túl mélyre tenni, mert a gyümölcs sütés közben amúgy is lesüllyed majd kissé. A süteményt 40-45 perc alatt megsütjük, és csak akkor szeleteljük, ha már teljesen kihűlt. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |