| Lisztmentes blini receptHozzávalók: 20g darált lenmag 30g dió 25g mandula liszt (darált mandula) 1 kanál fahéj 2 tojás 120ml szója tej (lehetőleg cukrozatlan) ½ kanál sütőpor egy csipet só Elkészítés: 1. Turmixszoljuk össze a darált lenmagot és mandulát a fahéjjal, sóval és a dió darabokkal. Egy másik tálban keverjük el a szója tej felét a tojásokkal. 2. Keverjük a két tál tartalmát össze – és tegyük be a hűtőszekrénybe kb egy órára (de ha nem vagyunk ilyen előrelátóak, ezt a lépést ki lehet hagyni). Egy óra eltelte után keverjük bele a sütőport és a tej másik felét. 3. Palacsinta-sütőben süssünk ki 2-3 kisebb lepényt egyszerre – kb 2 perc mindkét oldalon. Használjunk vajat vagy hidegen sajtolt mogyoróolajt – de ne túl sokat, éppen hogy csak zsíros legyen a felület (vagy pedig keverjünk egy kis kanál olajt a tésztába). Tanácsok: A lisztmentes blinibe lehet egy kis kanál vanília kivonatot is tenni, vagy más alapanyagokkal is kísérletezni – pl alma, ananász vagy más dió, mogyoró darabokkal. Tálaljuk a lepényeket mézzel, túróval, vagy édes gyümölcs darabokkal. Nyáron nagyon finom vanília fagylalttal tálalva. Természetesen lehet tehén vagy kecske tejet is alkalmazni, de jobb, ha a tejtermékeket redukáljuk az étrendünkben.. A receptet beküldte: tigirl18 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |