Tutireceptek.hu fejléc

Vaníliás csiga recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Kelt tésztához:
1/2 lit. tej
l db élesztő
3 kanál kristálycukor
3 tojás sárgája
70 dkg liszt
1 teásk. só
3-4 kanál olaj

Krémhez:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
3 csom. vaníliás cukor
3 felvert tojásfehérje
Kevés olvasztott zsír a tepsi és a tészta kenéséhez.

Elkészítés:
A tejet a cukorral és az élesztővel felfuttatjuk.
Hozzáadjuk a tojássárgáját, lisztet, sót és az olajjal közepes lágyságúra összegyúrjuk, majd kelesztjük.
A krémhez a vajat, porcukrot és a van.cukrot jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét.

A megkelt tésztát 2 felé osztjuk és téglalap alakúra nyújtjuk. A krémmel megkenjük /jól beledolgozzuk a tésztába/ és feltekerjük.
Kb. 3 cm-es darabokra vágjuk és a vágott felével tepsibe rakjuk, egymástól egy kicsit távolabbra, majd olvasztott zsírral az oldalait megkenjük. A tepsiben is hagyjuk egy kicsit kelni, majd kb. 20-25 percig sütjük.
Sütés után cukros vízzel a tetejét megkenjük,így egy kicsit visszapuhul és fényes lesz.

Tanácsok:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük és olvasztott zsírral megkenjük.
A recept 3 felvert tojásfehérjét ír, de én csak 2-őt szoktam felverni, mert akkor nem annyira lágy a krém.

Kakaós csigát is készíthetünk, akkor a krémhez tetszés szerint kakaóport teszünk.


A receptet beküldte: ripi52


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pizzacsiga » Almás csiga » Barackos-pudingos csiga » vaníliás-csokis karika
» Brigicsigabiga » Meggyes-vaníliás álom » Vaníliás kókuszkocka » Paleolit kakaós csiga
» Töltött vaniliás kifli » Vaniliás kiflicskék » Vaniliás keksz » Barackos csiga
» Vaníliás tejberizs » Vaníliás krémes » Sajtos csiga Ági módra » Almás-mákos csiga


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.