| Linzerből 4 félét receptSütemények, édességek Hozzávalók: Linzertészta Hozzávalók: 60 dkg liszt 40 dkg vaj 20 porcukor 2 tojás sárgája A liszthez szitáld hozzá a porcukrot, keverd bele a tojások sárgáját, majd gyors mozdulatokkal dolgozd bele a vajat, hogy ne melegedjen meg a kezedtől. Felhasználásig tartsd hűtőben. Citromos-túrós habos lepény Hozzávalók: 1 adag linzertészta 25 dkg túró 5 dkg porcukor 2+1 tojás 1 citrom reszelt héja 1 csomag vaníliás cukor A linzertésztát válaszd ketté, az egyik gombócot nyújtsd ki, bélelj ki vele egy tepsit, villával szurkáld meg, és süsd ki félig. A túrót törd át, keverd el a porcukorral, két tojás sárgájával, a citromhéjjal és a vaníliás cukorral, majd lazítsd a habbá vert tojásfehérjével. Öntsd a krémet a tésztára, majd nyújtsd ki a másik gombócot is, és takard be vele a krémet. Szurkáld meg villával, kend meg a felvert tojással, és süsd pirosra. Elkészítés: Meglepetéskekszek Hozzávalók: 1 adag linzertészta 1 tábla tejcsokoládé 1 marék színes cukorka 1 tojás sárgája A tésztából formázz diónyi nagyságú golyókat, tedd őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és a közepükbe nyomj egy kis mélyedést. Kend meg őket egy felvert tojássárgájával, majd előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süsd meg. Mikor kész, várd meg, amíg hűl egy kicsit, majd mindegyik mélyedésbe tegyél egy-egy szem cukorkát. A csokit vízgőz fölött olvaszd fel, töltsd meg vele a lyukacskákat, és várd meg, amíg megszilárdul. Isler Hozzávalók: 1 adag linzertészta 5 dkg vaj fél tábla tortabevonó lekvár A tésztát szaggasd ki egyforma nagyságú karikákra, majd süsd meg. A lekvár segítségével ragaszd őket kettesével össze, majd vízgőz fölött olvaszd meg a tortabevonót, és keverd ki a vajjal. Mártsd bele minden isler tetejét, majd tedd őket hűvös helyre, amíg a máz megköt. Tanácsok: Meggyes linzertorta Hozzávalók: 1 adag linzertészta 50 dkg meggy, befőtt is jó 25 dkg puha vaj 20 dkg cukor 10 dkg főzőcsokoládé 5 dkg kakaó 5 dkg liszt 3 dl tej 3 tojássárgája 0,5 dl rum A linzert nyújtsd ki, bélelj ki vele egy tortaformát, és 180 fokos sütőben 35 perc alatt süsd készre. A tejet forrald fel 5 dkg cukorral, és gőz fölött olvaszd meg a csokit. A tojások sárgáját keverd habosra a többi cukorral, majd add hozzá a lisztet és a kakaót, és keverd simára. Add hozzá az olvasztott csokit, majd lassan csurgasd bele a forró tejet, közben kevergesd folyamatosan. Mérsékelt tűzön, folyamatos kevergetés mellett forrald fel, hogy a krém besűrűsödjön. Vedd le a tűzről, és kevergesd, amíg hűl egy kicsit, majd egy robotgéppel dolgozd bele a vajat, és ízesítsd a rummal. Töltsd meg vele a tésztát, a tetejét sűrűn rakd ki meggyel, és néhány órára tedd hűtőbe, amíg megdermed. A receptet beküldte: Tobzocska Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |