| Libanoni csirke receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg csirkemell vagy comb 4 fej vöröshagyma kevés fűszerkeverék 2 ek. olaj 1,25 liter joghurt 1 ek. vaj 2 ek. kukoricaliszt 1 tojás 5 dl víz só. 1 ek. szárított mentalevél 2 gerezd fokhagyma Elkészítés: A lebőrözött, kicsontozott csirkét kockákra vágom, a vöröshagymát felszeletelem. A felhevített olajon a vöröshagymát üvegesre dinsztelem. Ráteszem a húst és a fűszerkeveréket, felöntöm a vízzel, felforralom, majd lejjebb véve a hőt addig párolom, míg a hús megpuhul. Összekeverem a joghurtot, a felvert tojást, az előzetesen 2 ek. vízben elkevert kukoricalisztet és a sót. Kevergetve felforralom, majd lejjebb véve a hőt, hozzáadom a csirkét mártásával és 10 percig párolom. Közben vajat olvasztok, 1 percig sütöm rajta a szétzúzott fokhagymát és mentát, majd az ételre öntöm. Tanácsok: Karfiolrizzsel tálalom. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |