| Libamáj sült almával, hagymás burgonyával receptHúsételek Hozzávalók: (4 személyre) 400 gramm libamáj 1 mokkás kanál konyhasó 1 mokkás kanál őrölt feketebors, 1 mokkás kanál majoranna, 5 evőkanál napraforgó-olaj 4 közepes darab alma, 0.25 dl citromlé, 600 gramm burgonya, nyers Elkészítés: A libamájat vágd vékony szeletekre. Picit sózd meg, fűszerezd borssal, majorannával, és pihentesd fél órát. Az almákat addig karikázd fel, magházukakt metszd ki, és csepegtesd le őket citromlével. A májszeleteket tedd felforrósított olajba, és mindkét felét süsd szép pirosra. Tedd a libamájakat félre, és a visszamaradt olajban pirítsd meg az almakarikákat. Az olajból kiemelve locsold meg őket almapálinkával. A májszeleteket az almakarikákkal váltakozva tedd tálra, s halmozz melléjük hagymás tört burgonyát A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |