Tutireceptek.hu fejléc

Libamáj sült almával, hagymás burgonyával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
(4 személyre)

400 gramm libamáj
1 mokkás kanál konyhasó
1 mokkás kanál őrölt feketebors,
1 mokkás kanál majoranna,
5 evőkanál napraforgó-olaj
4 közepes darab alma,
0.25 dl citromlé,
600 gramm burgonya, nyers

Elkészítés:
A libamájat vágd vékony szeletekre. Picit sózd meg, fűszerezd borssal, majorannával, és pihentesd fél órát. Az almákat addig karikázd fel, magházukakt metszd ki, és csepegtesd le őket citromlével. A májszeleteket tedd felforrósított olajba, és mindkét felét süsd szép pirosra. Tedd a libamájakat félre, és a visszamaradt olajban pirítsd meg az almakarikákat. Az olajból kiemelve locsold meg őket almapálinkával. A májszeleteket az almakarikákkal váltakozva tedd tálra, s halmozz melléjük hagymás tört burgonyát


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kacsamell sajttal, almával » Fokhagymás gombaleves » Hagymás diós karfiolrizs » Sonkás-hagymás lepény
» Fokhagymás, tepsis csülök » Csirkés hagymasaláta » Medvehagymás tojáskrém » Medvehagymás sajtmártás
» Máj hagymás bundában » Fokhagymás csirkemáj sütve » Hagymás virsli » Fank almaval
» Póréhagymás saláta » Hagymás zsíroskenyér » Fokhagymás tört burgonya » Hagymás camembert krém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.