Tutireceptek.hu fejléc

Levendula szörp recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
6 db citrom
1kg cukor
1 csésze (2 dl) szárított levendulavirág

Elkészítés:
A citromot megmossuk, majd vékonyan meghámozzuk.A hámozott citromról eltávolítjuk a fehér részt. A citromot és a sárga héját vágjuk apróra, majd főzzük szét 1 liter vízben. Ebből a léből készítsünk 1 kg cukorral szirupot.
A tűzről levéve keverjünk bele 1 csészényi mosott, szárított levendulát.
Áztassuk 2 órán át .
Ezt követően szűrjük le, majd felforraljuk, és forrón üvegekben töltjük. Tegyük száraz dunsztba, ekkor nem kell bele tartósítószer.

Szódával jéggel ,citromlével kínáljuk.


A receptet beküldte: ronka

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mentaszörp » Tartós bodzavirág szörp » Rózsaszörp » Bodza szörp 1.
» Rebarbara szörp » Bodzavirág szörp mézzel » Cseresznyeszörp » Gyömbérszörp
» Bodza virág szörp » Bodza szörpi » Narancsszörp » Házi narancsszörp
» Bodza szörp 2. » Bodzavirág szörp készítése » Illatos levendulás keksz » Bodza szörp


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.