| Rebarbara szörp receptItalok, koktélok Hozzávalók: hozzávalók 4 főre 25 szál (pucolt súlyban: 75 dkg) rebarbara 2,5 l víz 2,5 kg kristálycukor 5 db citrom (a legjobb a bio) 50 g citromsav 1 ek porcukor vaj a formához Elkészítés: Megpucoljuk a rebarbarát. Felvágjuk 1-2 cm-es darabokra. A citromokat alaposan lesikáljuk. A héjával együtt felkarikázzuk. Lehetőleg sérülésmentes zománclábosba vagy fémlábosba tegyük a rebarbarát és a citromot. Felöntjük 2,5 l vízzel. 15 percig főzzük, majd leszűrjük, a gyümölcsöt is egy kanállal átnyomkodjuk, hogy a leve kijöjjön. Ezután beleöntünk 2,5 kg cukrot, a citromsavat, és állandó kevergetés mellett 15 percet főzzük. Sterilizált üvegekbe töltjük, és dunsztba rakjuk. (Én 2-3 napig a dunsztba hagyom.) Hígítva, akár buborékos, akár mentes vízzel finom frissítő. A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |