| Bodza szörp 1. receptItalok, koktélok Hozzávalók: 50 darab nagy, még nem elvirágzott bodzafej (a bodzavirágpor a lényeg!) 5 kg cukrot 1 kis tasak tartósítószert (10 g) 10 kis tasak citromsavat (10x10 g) Elkészítés: 50 darab nagy, még nem elvirágzott bodzafejet (a bodzavirágpor a lényeg!) beleteszünk 8 liter felforralt és lehűtött vízbe. 14-15 óra áztatás után a bodzafejektől megszűrjük a vizet, és teszünk bele 5 kg cukrot, 1 kis tasak tartósítószert (10 g) és 10 kis tasak citromsavat (10x10 g). A szörpöt fogyasztás előtt ízlés szerint kb. 1:8 arányban vízzel hígítjuk. Tanácsok: Teljesen hűtsd ki a vizet!! Tartsd be az áztatási időt!!!!! Apránként adagold a cukrot. A tartósítószert utasítás szerint használd. A receptet beküldte: yuhvan Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |