Tutireceptek.hu fejléc

Bodza szörp 2. recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
Cukor:4kg.,
Víz:2liter,
Borkősav:5dkg.,
Citrom:3db.,
Bodzavirág:20-25db.,
Szalicil:1 mokkáskanál.

Elkészítés:
1kg.cukrot megpirítani,felengedni 1 liter vízzel,felforralni.
Ha elolvadt a piritott cukor,akkor hozzáadni 1 liter vizet,+ 3kg.cukrot.Felforralni.
Ha kihűlt belekeverni a bórkősavat,a citromot belekarikázni,beletenni a megmosott bodzavirágot,és beleszórni a szalicilt.
4-5 nap állás után,üvegekbe tölteni.

Tanácsok:
Ásványvízzel vagy szódával hígitva fogyasztani.


A receptet beküldte: tündérlány01


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsszörp » Bodzavirág szirup » Édenkert bodzaszörp » Bodzás ital
» Bodzalikőr » Levendula szörp » Mézes bodzaszörp » Cseresznyeszörp
» Bodzalekvár » Bodzaszörp sűritmény » "Bogárszörp" » Bodzabogyós fácán
» Házi bodza hűsítő » Bodzás frissítő » Tartós bodzavirág szörp » Bodzás aperol spritz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.