| Leveles tepertős pogácsa kelt tésztából receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 25 dkg tepertő - ledarálva 50 dkg finomliszt - átszitálva 5 dkg rétesliszt 2,5 dl tej 2,5 dkg élesztő 2 kávéskanál só 1 mokkáskanál cukor 2 evőkanál étolaj 1 db tojás Elkészítés: A finomlisztet, tejet, élesztőt, sót, cukrot étolajat összegyúrjuk. Puha lágy tésztát kell kapnunk, - amennyiben szükséges, tejföl hozzáadásával lágyítjuk. Konyharuhával letakarva 40 percet kelesztjük. Rétesliszttel megszórt nyújtótáblán fél centi vastagra nyújtjuk, megkenjük a darált tepertővel, feltekerjük - akár a bejglit - és ellapítjuk. 30 perc pihentetés után ismét kinyújtjuk és feltekerjük. Újabb félórás pihentetés után tepsi nagyságúra nyújtjuk, sertészsírral jól kikent tepsibe terítjük, tetejét ferdén becsíkozzuk, majd éles késsel kockákra vágjuk, felvert tojással megkenve még fél órát kelesztjük. 220 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sül és ha jól "dolgoztunk", szép magas szögletes pogácsákat kapunk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |