Tutireceptek.hu fejléc

Leveles tepertős pogácsa kelt tésztából recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
25 dkg tepertő - ledarálva
50 dkg finomliszt - átszitálva
5 dkg rétesliszt
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
2 kávéskanál só
1 mokkáskanál cukor
2 evőkanál étolaj
1 db tojás

Elkészítés:
A finomlisztet, tejet, élesztőt, sót, cukrot étolajat összegyúrjuk. Puha lágy tésztát kell kapnunk, - amennyiben szükséges, tejföl hozzáadásával lágyítjuk.
Konyharuhával letakarva 40 percet kelesztjük. Rétesliszttel megszórt nyújtótáblán fél centi vastagra nyújtjuk, megkenjük a darált tepertővel, feltekerjük - akár a bejglit - és ellapítjuk.
30 perc pihentetés után ismét kinyújtjuk és feltekerjük.
Újabb félórás pihentetés után tepsi nagyságúra nyújtjuk, sertészsírral jól kikent tepsibe terítjük, tetejét ferdén becsíkozzuk, majd éles késsel kockákra vágjuk, felvert tojással megkenve még fél órát kelesztjük.
220 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sül és ha jól "dolgoztunk", szép magas szögletes pogácsákat kapunk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes pogácsa » Kőrözött leveles tésztában » Medvehagymás pogácsa » Pihe-puha pogácsa
» Juhtúrós-sajtos pogácsa » Gyergyói tepertős pogácsa » Virsli leveles tésztában » Gombás fasírtpogácsa
» Sajtos pogácsa 2 » Tejfölös-sajtos pogácsa » Tejszínes pogácsa 2. » Katica pogácsája
» Leveles tepertös pogácsa » Egyben sült pogácsa » Ősi túrós pogácsa » Medvehagymás pogácsa II.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.