Tutireceptek.hu fejléc

Diós-lekváros puffancs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához
20 dkg finomliszt
(átszitálva)
csipet só
1 dl tej
2 csapott evőkanál kristálycukor
3 dkg vaj
2 cl rum vagy konyak
1 db tojás
1,5 dkg élesztő

A töltelékhez:
8 dkg darált dió
1 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál lekvár

Szóráshoz:
vaníliás porcukor

Kisütéshez:
étolaj

Elkészítés:
A tésztához való anyagokból középkeménységű tésztát gyúrunk, egészen addig, míg az edény faláról a tészta le nem válik. Tiszta konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük, deszkára borítjuk, kinyújtjuk és nagy pogácsaszaggatóval korongokká szúrjuk (16 db). Minden második korong közepére halmot rakunk a dióval, cukorral, lekvárral elkevert masszából, az üres korongot rárakjuk és mutatóujjunkkal a széleket sűrűn légmentesre benyomkodjuk. Lisztezett konyharuhán 20 percig kelesztjük, majd forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.
Ha az olaj nagyon felforrósodik, kevés hideg olajjal kell lehűteni. A 8 db kisült puffancsot egymás mellé papírszalvétára szedjük zsírtalanítás végett és azon forrón vaníliás porcukorral megszórjuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Halas puffancs » Sajtos puffancs Update 1 » Szója-puffancs » Aszalt szilvás puffancsok
» Zöldséges burgonyapuffancs » Kata-féle Túró puffancs » Túró puffancs sütőben » Túrópuffancs
» Sajtpuffancs » Karfiolos-sajtos puffancs » Almás puffancsok » Zöldség puffancs
» Sajt puffancs » Kukoricapuffancs » Túrós puffancs » Májpuffancs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.