| Diós-lekváros puffancs receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához 20 dkg finomliszt (átszitálva) csipet só 1 dl tej 2 csapott evőkanál kristálycukor 3 dkg vaj 2 cl rum vagy konyak 1 db tojás 1,5 dkg élesztő A töltelékhez: 8 dkg darált dió 1 evőkanál kristálycukor 1 evőkanál lekvár Szóráshoz: vaníliás porcukor Kisütéshez: étolaj Elkészítés: A tésztához való anyagokból középkeménységű tésztát gyúrunk, egészen addig, míg az edény faláról a tészta le nem válik. Tiszta konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük, deszkára borítjuk, kinyújtjuk és nagy pogácsaszaggatóval korongokká szúrjuk (16 db). Minden második korong közepére halmot rakunk a dióval, cukorral, lekvárral elkevert masszából, az üres korongot rárakjuk és mutatóujjunkkal a széleket sűrűn légmentesre benyomkodjuk. Lisztezett konyharuhán 20 percig kelesztjük, majd forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Ha az olaj nagyon felforrósodik, kevés hideg olajjal kell lehűteni. A 8 db kisült puffancsot egymás mellé papírszalvétára szedjük zsírtalanítás végett és azon forrón vaníliás porcukorral megszórjuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |