| Almás puffancsok receptSütemények, édességek Hozzávalók: - kb. 4-5 db közepes alma - vaj - kb 2,5 dl tej - kb. 200 g liszt - fél citrom reszelt héja - 2 tojás (szétválasztva) - 1 cs. vaníliás cukor Szórni: - fahéjas porcukor Elkészítés: A hozzávalókat körülbelüli mennyiségben adtam meg, mert tetszőlegesen változtatható, attól függ, mennyi almából készíted. 1. Az elkészítés menete a következő: az almákat meghámozom, és apró kockákra vágom, majd a felforrósított vajon állandóan kevergetve átpirítom. 2. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verem. A hideg tejbe annyi lisztet keverek, hogy sűrű palacsintatésztát kapjak. Hozzáadom a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot és a tojáshabot is óvatosan beleforgatom. Végül belekeverem az almakockákat is. 3. Forró olajba kanalazom, fordításnál kissé meglapogatom a kanál hátával, hogy pogácsaszerű alakzatokat kapjak. 4. Fahéjas porcukorral meghintve tálalom. A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |