Tutireceptek.hu fejléc

Almás puffancsok recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:

- kb. 4-5 db közepes alma
- vaj
- kb 2,5 dl tej
- kb. 200 g liszt
- fél citrom reszelt héja
- 2 tojás (szétválasztva)
- 1 cs. vaníliás cukor

Szórni:
- fahéjas porcukor

Elkészítés:
A hozzávalókat körülbelüli mennyiségben adtam meg, mert tetszőlegesen változtatható, attól függ, mennyi almából készíted.

1. Az elkészítés menete a következő: az almákat meghámozom, és apró kockákra vágom, majd a felforrósított vajon állandóan kevergetve átpirítom.

2. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verem. A hideg tejbe annyi lisztet keverek, hogy sűrű palacsintatésztát kapjak. Hozzáadom a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot és a tojáshabot is óvatosan beleforgatom. Végül belekeverem az almakockákat is.

3. Forró olajba kanalazom, fordításnál kissé meglapogatom a kanál hátával, hogy pogácsaszerű alakzatokat kapjak.

4. Fahéjas porcukorral meghintve tálalom.


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás fasírt » Almás ital » Kekszes almás sütés nélkül » Kavart almás
» Diétás habos almás torta » Almás-fahéjas frissítő » Fahéjas, almás csiga » Egyszerű almás süti
» Almás turmix » Habos almás süti » Almás csirkemáj » Rakott almás-túrós
» Különleges almás süti. » Bögrés-almás sütemény » Reszelt tésztás almás pite » Almás-fahéjas szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.