| Lekváros pite maradék főtt krumpliból receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg előző napi főtt krumpli 10 dkg vaj 15 dkg cukor 1 tojás 25 dkg liszt 1 cs sütőpor só citromhéj lekvár pl. sárgabarack darált dió Elkészítés: A krumplit áttörjük, a sütőport a lisztbe keverjük, az egészet átszitáljuk. A hozzávalókat a lekvár és a dió kivételével összedolgozzuk. Fél órát pihentetjük. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, vagy ha teflonos, akkor olajjal kikenünk. A deszkát jól belisztezzük, mert a tészta lágy lesz, ne ragadjon! A fele mennyiségű tésztát a tepsi méretére kinyújtjuk, megkenjük lekvárral. Ha sárgabaracklekvárt használunk, akkor megszórjuk darált dióval is. (Én most bodzalekvárosat is készítettem, arra reszelt citromhéj is került.) A tészta másik felét is kinyújtjuk, befedjük vele a lekváros részt. Tetejét tojással vagy tejjel megkenjük, tűvel megszurkáljuk. Forró sütőben szép pirosra sütjük. Tanácsok: sütési hőfok: 200°C sütési mód: hőlégkeveréses tepsi mérete: 40x45 cm A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |