Tutireceptek.hu fejléc

Lekváros pite maradék főtt krumpliból recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg előző napi főtt krumpli

10 dkg vaj

15 dkg cukor

1 tojás

25 dkg liszt

1 cs sütőpor



citromhéj

lekvár pl. sárgabarack

darált dió

Elkészítés:
A krumplit áttörjük, a sütőport a lisztbe keverjük, az egészet átszitáljuk.

A hozzávalókat a lekvár és a dió kivételével összedolgozzuk.

Fél órát pihentetjük.

Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, vagy ha teflonos, akkor olajjal kikenünk.

A deszkát jól belisztezzük, mert a tészta lágy lesz, ne ragadjon!

A fele mennyiségű tésztát a tepsi méretére kinyújtjuk, megkenjük lekvárral. Ha sárgabaracklekvárt használunk, akkor megszórjuk darált dióval is. (Én most bodzalekvárosat is készítettem, arra reszelt citromhéj is került.)

A tészta másik felét is kinyújtjuk, befedjük vele a lekváros részt. Tetejét tojással vagy tejjel megkenjük, tűvel megszurkáljuk.

Forró sütőben szép pirosra sütjük.

Tanácsok:
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 40x45 cm


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lekváros lepény » Málnalekváros sütemény » Lekváros-kakaós kifli » Lekváros keksztekercs
» Édesség maradék kalácsból » Szilvalekváros sütemény » Lekváros kifli » Szilvalekváros barátfüle
» Lekváros linzer csiga » Maradék kalácsból » Lekváros barátfüle » Lekváros derelye
» MUFFIN-maradék kalácsból » Lekváros copf » Csokis, lekváros kocka » Lekváros-diós kocka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.